De positieve impact van DELTA Fiber op mens, milieu en samenleving

Met ons ESG-beleid (Environmental, Social & Governance) wil DELTA Fiber zorgen voor een positieve impact op mens, milieu en samenleving. We ondersteunen hiermee ook de Sustainable Development Goals (SDG’s) zoals opgesteld door de Verenigde Naties. Zo zijn diversiteit en inclusie onderdeel van onze bedrijfsfilosofie, dragen we bij aan verantwoorde productie en consumptie en beperken we de impact op het milieu met 100% groene stroom en compenseren we onze eigen CO2-uitstoot.

Onze bijdrage

We leveren een onderscheidende bijdrage aan zeven van de SDG’s van de VN, door ons glasvezelnetwerk te ontwikkelen en uit te breiden en door bewuste keuzes te maken in onze bedrijfsvoering. Bij DELTA Fiber doen we dit met behulp van vier aandachtsgebieden om ervoor te zorgen dat onze initiatieven op het gebied van duurzaamheidsverbetering gericht zijn.

Lees het volledige Environmental, Social & Governance Rapport 2021

DELTA Sponsorships

Het verbinden van de maatschappij doen we overigens niet alleen door kabels in de grond te leggen. Ook sponsoren we evenementen zoals de DELTA Ride for the Roses en de DELTA Dikke Banden Races.

DELTA Fiber Fonds

Met snelle dataverbindingen en technologie bouwen we aan de toekomst van Nederland. Met het DELTA Fiber Fonds maken we dit ook mogelijk voor stichtingen en organisaties die een steuntje in de rug nodig hebben.

  • We maken een beter digitaal leven mogelijk
  • We leveren een bijdrage aan de samenleving
  • We houden rekening met onze omgeving
  • We hebben respect voor onze planeet

DELTA Sponsorships


DELTA Ride for the Roses

DELTA Ride for the Roses

Iedereen kent wel iemand die wordt getroffen door kanker. Met de DELTA Ride for the Roses hebben we een gemeenschappelijk doel met alle deelnemers: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar deze ziekte en behandelmethoden. Of iemand nu 25 kilometer fietst op een stadsfiets of 120 kilometer wegtrapt op een racefiets, iedereen kan meedoen.

Ga naar de website
Kustmarathon Zeeland

Kustmarathon Zeeland

De mooiste en zwaarste marathon van Nederland wordt dit evenement genoemd. De kustmarathon van Burgh-Haamstede tot Zoutelande. 42195 meter klimmen en dalen langs de Zeeuwse kust met de wind in de haren, zout op de lippen en fantastisch uitzicht. DELTA is gouden sponsor van dit evenement en hoofdsponsor van de Light Kustrun. Bij dit side-event lopen deelnemers 11 kilometer van het marathonparcours in het donker, met een feestelijk verlicht parcours en live muziek onderweg.

Ga naar de website
Film by the Sea

Film by the Sea

Film by the Sea is het vierde filmfestival van Nederland met jaarlijks zo'n 140 films en ongeveer 44.000 bezoekers. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot een hybride evenement waarbij mensen zowel fysiek in de bioscoop als thuis op de bank het festival kunnen volgen. Thuis kijken is mogelijk via het online filmprogramma van het festival.

Ga naar de website
DELTA Dikke Banden Races

DELTA Dikke Banden Races

Laat de allerkleinsten kennismaken met de fietssport. Zo houden we ook de jongste generatie in beweging. Tijdens een DELTA Dikke Banden Race kunnen kinderen tussen de 3 en 13 jaar meefietsen in hun eigen dorp of buurt. De snelste kids ontvangen een medaille. De DELTA Dikke Banden Races worden georganiseerd in samenwerking met SportZeeland.

Ga naar de website