DELTA Fiber

1 miljoen adressen toegang tot 1 Gbps van DELTA Fiber

19 mei 2022

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

2 miljoen aansluitingen in 2025

DELTA Fiber is actief in 220 van de 344 gemeenten verspreid over 11 provincies. In totaal ligt er zo’n 90.000 kilometer kabel van DELTA Fiber in de grond. Ofwel meer dan twee keer de omtrek van de aarde.

Eind vorig jaar is DELTA Fiber als eerste in Nederland gestart met het breed uitrollen van de nieuwste generatie glasvezel, ook wel XGS-PON genoemd. Daarover zijn zeer hoge internetsnelheden mogelijk tot maar liefst 10 Gbps.

Sterke groei in bekendheid

Deze nieuwste generatie glasvezel staat ook centraal in DELTA’s nieuwste landelijke tv- en radiocampagne die deze week is gestart. In de gebieden waar DELTA zijn netwerk heeft liggen wordt deze campagne versterkt met een regionale aanpak. Sinds januari 2021 is de geholpen merkbekendheid verdubbeld in de gebieden waar DELTA glasvezel biedt. In die gebieden geeft 61 procent van de consumenten aan het merk te kennen. In de thuisprovincie Zeeland heeft het bedrijf een bekendheid van 93 procent.

Over DELTA Fiber

DELTA Fiber is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 6000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025.

DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiber werken meer dan 1200 medewerkers.

Het is een fantastische mijlpaal dat we nu de 1 miljoen adressen voorbij zijn gegaan
CEO Marco Visser