DELTA Netwerk

15 aanbieders op glasvezelnetwerk DELTA in Zeeland

15 december 2022

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

Via het glasvezelnetwerk van DELTA in Zeeland kunnen vanaf vandaag ook andere providers hun diensten leveren. De providers die nieuw beschikbaar komen voor consumenten zijn: Kliksafe, Online.nl, Solcon, MultiFiber, Freedom, PlinQ, GlasNet en Libernet. Voor de zakelijke markt gaat het om: Enreach, Infopact, Helden Van Nu, NG-BLU, Matrix en Weserve.

“We zijn nu enkele jaren hard bezig met het uitrollen van de nieuwste generatie glasvezel in onze thuisprovincie. Met ons open netwerk bieden we in Zeeland vanaf nu ook keuzevrijheid via ons glasvezelnetwerk”, zegt COO Albert Vergeer. “Zo kunnen Zeeuwen maximaal profiteren van ons glasvezelnetwerk dat we steeds verder uitbreiden.”

DELTA gaat verder

Het open netwerk is vanaf vandaag, 15 december 2022, beschikbaar in wijken waar het glasvezelnetwerk actief is. Het gaat om wijken in Arnemuiden, Breskens, Goes, Hulst, Kapelle, Kloetinge, Krabbendijke, Kruiningen, Middelburg, Nieuw- en Sint Joosland, Oost-Souburg, Sint Laurens, Terneuzen, Vlissingen en Zierikzee.

DELTA is nog volop bezig met de aanleg in 23 andere Zeeuwse plaatsen. Zodra het splinternieuwe glasvezelnetwerk in een plaats beschikbaar is, kunnen huishoudens ook uit bovengenoemde providers kiezen. Een overzicht van alle plaatsen waar de aanleg is gestart of binnenkort begint staat op delta.nl/glasvezelzeeland.

75.000 huishoudens

Inmiddels hebben meer dan 75.000 huishoudens toegang tot het glasvezelnetwerk van DELTA in Zeeland, begin 2023 zijn dat zelfs 100.000 huishoudens. Dat is meer dan de helft van de Zeeuwse adressen.

Over DELTA Fiber

DELTA Fiber is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 8000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025.

DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiber werken meer dan 1200 medewerkers.