DELTA

DELTA eerste provider met 1 Gigabit over coax

20 november 2018

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

Vanaf 1 december levert DELTA in heel Zeeland internet met een glasvezelsnelheid van 1 Gigabit per seconde over de kabel. Dat is 1000 Mbps. DELTA is de eerste provider in Nederland die al zijn klanten zo’n hoge internetsnelheid aanbiedt over coax.

DELTA leverde al snelheden tot 400 Mbps. Nu biedt de provider meer dan het dubbele en gaat met 1 Gbps over coax landelijk aan kop. DELTA kan deze hoge snelheid leveren omdat het bedrijf een jaar geleden is gestart met een grootschalige netwerk upgrade en recent afscheid nam van het analoge radio- en tv-signaal. Dit zorgt samen voor meer capaciteit en ruimte op de kabel. Met deze stap vernieuwt DELTA het beste netwerk van Zeeland en is het daarmee klaar voor de digitale toekomst.

“Zeeland is met een provinciedekkend gigabit-netwerk de eerste in Nederland en daar zijn we trots op. In heel Zeeland kunnen onze klanten nu kiezen voor supersnel 1000 Mbps internet”, zegt Ludolf Rasterhoff, directeur Telecom. “Ons netwerk wordt tegelijkertijd nóg betrouwbaarder en stabieler. Dat is belangrijk omdat het interneteen steeds grotere rol speelt in het dagelijkse leven en in bedrijfsvoering van onze klanten.”

Om deze hoge snelheden te leveren, voert DELTA een grote netwerkupgrade uit. Op 15.000 plaatsen door heel Zeeland wordt apparatuur vervangen. Daardoor wordt het met een nieuwe techniek (DOCSIS 3.1) mogelijk om over coax veel hogere snelheden te leveren en is het netwerk van DELTA klaar voor de toekomst.

Om de supersnelle internetverbinding in huis te halen is een nieuw modem nodig. Klanten die 1 Gbps internet bestellen krijgen dit nieuwe modem gratis in bruikleen. Wie een ‘fiberspeed-aansluiting’ wil, kan bellen met de klantenservice of zich aanmelden op delta.nl/fiberspeed.