DELTA

DELTA en Caiway testen NPO 1 UHD tijdens EK voetbal

11 juni 2024

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

DELTA en Caiway gaan tijdens het EK voetbal voor het eerst testen met NPO 1 UHD (Ultra High Definition). Door UHD wordt de beeldkwaliteit op verschillende fronten verbeterd, zoals een verbeterde kleurweergave, een verbetering van het contrast en nog vloeiender beeld. Klanten die gebruikmaken van interactieve tv krijgen vanaf 14 juni 2024 toegang tot de zender via kanaal 999.

Om hier optimaal van te profiteren is het noodzakelijk om een televisie te gebruiken die geschikt is voor UHD, gecombineerd met een interactieve tv-ontvanger van DELTA of Caiway. Het gaat om de modellen Aria 7X, Kamai 7X en Aria 710.

Eén maand testen

De NPO biedt NPO 1 UHD een maand lang aan, tot 14 juli 2024. In die periode analyseren DELTA en Caiway op verschillende punten de UHD-uitzendingen, zoals de beeldkwaliteit, kleurweergave, helderheid en algehele prestaties.

NPO 1 UHD en de reguliere NPO 1 (in HD) zenden inhoudelijk hetzelfde uit en zijn tijdens de testperiode beide beschikbaar.  Mochten klanten onverhoopt beeldproblemen ervaren tijdens het kijken van een voetbalwedstrijd, dan kunnen zij altijd terugschakelen naar kanaal 1 om in de gebruikelijke beeldkwaliteit verder te kijken.