DELTA Fiber

DELTA Fiber bereikt 1,5 miljoen huishoudens met snelste netwerk van Nederland

21 september 2023

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

DELTA Fiber heeft met zijn razendsnelle uitrol van glasvezel nu 1,5 miljoen adressen bereikt. Met het behalen van deze mijlpaal heeft nu 18 procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot het allersnelste netwerk van Nederland.

“Het is een geweldige prestatie van onze hele organisatie dat we nu 1,5 miljoen adressen hebben bereikt”, zegt CEO Marco Visser. “Hiermee liggen wij goed op koers om onze doelstelling te bereiken, 2 miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot ons netwerk in 2025. Op dit moment komen er iedere week 10.000 adressen bij en iedere maand verwelkomen wij vele duizenden nieuwe klanten die overstappen naar het snelste netwerk van Nederland.”

Netwerk DELTA Fiber uitgeroepen tot snelste netwerk van Nederland

Het netwerk van DELTA Fiber biedt volgens het recent verschenen rapport van nPerf de hoogste internetsnelheden. Op de belangrijkste graadmeters voor internetprestaties, downloadsnelheid, uploadsnelheid en latency, komt DELTA als beste uit de test van alle Nederlandse providers.

Eind vorig jaar is DELTA Fiber als eerste in Nederland gestart met het breed uitrollen van de nieuwste generatie glasvezel, ook wel XGS-PON genoemd. Daarover zijn internetsnelheden mogelijk tot maar liefst 10 Gbps.

Een open netwerk

DELTA Fiber wil zoveel mogelijk huishoudens toegang geven tot multi-gig internet. Het netwerk is dan ook een open netwerk waarover alle providers van Nederland hun diensten mogen leveren. “Wij geloven in een marktmodel van open netwerken waarbij netwerkeigenaren elkaar en andere aanbieders onbeperkt de ruimte bieden om diensten over elkaars netwerken te leveren. Dat is het meest maatschappelijk verantwoord: het voorkomt onnodige overlast en schade aan het milieu. En één open glasvezelnetwerk waarop meerdere aanbieders met elkaar concurreren biedt de consument uiteindelijk de meeste keuze en laagste kosten,” zegt Visser.

DELTA Fiber heeft al een tiental dienstaanbieders op zijn netwerk, waaronder sinds kort ook Odido, voorheen T-Mobile.

Over DELTA Fiber

DELTA Fiber is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels meer dan 1,5 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 10.000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025.

DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiber werken meer dan 1200 medewerkers.