DELTA Fiber

DELTA Fiber bespaart flink op uitstoot met nieuwe apparatuur voor interactieve tv

15 februari 2024

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

DELTA Fiber verwacht om met twee grote projecten voor zijn interactieve tv-platform in totaal ongeveer 300.000 kWh per jaar te besparen, vergelijkbaar met het stroomgebruik van ruim honderd gemiddelde Nederlandse huishoudens. Door het vernieuwen van de apparatuur, profiteren klanten ook van een betere beeldkwaliteit terwijl de impact op het klimaat lager is dan voorheen.

DELTA Fiber vervangt alle systemen voor de video-bewerking en opslag van tv-opnames van het interactieve tv-platform. De tv-signalen voor de tv-zenders worden ontvangen vanuit de studio’s en geschikt gemaakt voor de interactieve tv-ontvangers en apps van DELTA Fiber. Als klanten opnames maken staan deze een jaar lang op servers in datacenters van DELTA Fiber. Deze videobewerking en opslag kost veel energie. Maar door verbeteringen in het beeldverwerkingsproces en door gebruik te maken van de meest moderne processors en servers halveert het stroomverbruik, en is er minder koeling en datacenterruimte nodig.

DELTA Fiber gaat verder

In het tweede deel van het project gaat DELTA Fiber nu verder met een nog nieuwer type processor. Hierdoor zet het bedrijf een extra stap in energiezuinigheid door een daling van het stroomverbruik door dit deel van het systeem met zo’n 30 procent per jaar.

DELTA Fiber streeft ernaar om zijn productieprocessen te verduurzamen. Bij deze verbetering van de videokwaliteit, processors en servers bespaart het bedrijf energie en verlaagt het zijn CO2 uitstoot. DELTA Fiber wil de uitstoot van broeikasgassen van bedrijfsprocessen met 55 procent verminderen om zo een concrete bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen vanuit het VN klimaatverdrag van Parijs.