DELTA Fiber

DELTA Fiber verhoogt schuldfinancieringsfaciliteit

23 december 2022

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

DELTA Fiber heeft, na de bekendmaking van zijn aan duurzaamheidsdoelstellingen gekoppelde lening, deze lening uitgebreid met EUR 400 mln tot EUR 1.850 mln. Door deze uitbreiding kan DELTA Fiber de volgende stappen zetten in de uitrol van zijn glasvezelnetwerk, in lijn met de ambitie om in 2025 2 miljoen aansluitingen te bereiken.

"Deze uitbreiding was flink overtekend, met interesse van huidige en nieuwe investeerders. We zien verschillende institutionele beleggers bij de nieuwe investeerders. Een duidelijk teken van vertrouwen in onze strategie", zegt Huib Costermans, CFO van DELTA Fiber. "De voorwaarden komen in grote lijnen overeen met de eerder genoemde lening, ook op het punt van ‘Environmental, Social en Governance’ (ESG): hoe beter DELTA Fiber presteert op het gebied van ESG, hoe lager de rente die wordt betaald. We zijn blij dat onze huidige en nieuwe investeerders geloven in onze strategie en we kijken ernaar uit om deze de komende jaren verder uit te voeren.”

Over DELTA Fiber

DELTA Fiber is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels ruim 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 8000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiber werken meer dan 1200 medewerkers.