DELTA Netwerk

DELTA Netwerk neemt glasvezelnetwerk van Rodin over in Groningen

2 juli 2024

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

DELTA Netwerk neemt het glasvezelnetwerk van Rodin Broadband Groningen en Rodin Fiber over. Daarover heeft DELTA een akkoord bereikt met de curator. Het gaat om het glasvezelnetwerk, met de verschillende onderdelen, dat is aangelegd naar zo’n 8.000 adressen. DELTA Netwerk zet daarmee de dienstverlening naar klanten die gebruikmaken van het glasvezelnetwerk in het buitengebied en een aantal kernen in Groningen voort.

Op het glasvezelnetwerk zijn nu enkele telecomaanbieders actief die diensten leveren aan consumenten en bedrijven. DELTA Netwerk wil het aanbod fors uitbreiden door meer dan vijftien andere providers toe te voegen, waaronder DELTA en Caiway. Hierdoor krijgen consumenten en bedrijven meer keuzevrijheid.

DELTA Netwerk heeft in de regio al meer glasvezel aangelegd en kijkt op welke manier het glasvezelnetwerk van Rodin zo goed mogelijk kan worden geïntegreerd. Daarnaast onderzoekt DELTA Netwerk of het glasvezelnetwerk in het gebied verder kan worden uitgebreid.

Over DELTA Fiber

DELTA Fiber sluit in hoog tempo Nederlandse huishoudens en bedrijven aan op een open glasvezelnetwerk waarover alle telecomaanbieders hun diensten kunnen leveren. Inmiddels hebben circa 1,7 miljoen adressen toegang tot snel internet via het netwerk van DELTA Fiber. Via de merken DELTA en Caiway biedt het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven.