DELTA Fiber

DELTA Retail gaat door met nieuwe eigenaar

6 december 2016

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn


DELTA N.V. heeft overeenstemming bereikt met EQT Infrastructure over de voorgenomen verkoop van DELTA Retail, de leverancier van energie- en digitale diensten in Zeeland en daarbuiten. Op 6 december is de verkoop overeengekomen onder voorwaarde van goedkeuring door de DELTA N.V. aandeelhouders en een positief advies van de DELTA N.V. ondernemingsraad en de Autoriteit Consument & Markt.

De overnameprijs is 488 miljoen euro. De transactie vindt plaats met een aandelenoverdracht van DELTA Comfort B.V. (inclusief DELTA Kabelcomfort Netten B.V. en ZeelandNet B.V.) aan EQT Infrastructure. DELTA Retail behoudt de merknamen DELTA en Zeelandnet en blijft een zelfstandige entiteit met vestigingsplaats in Zeeland.

Gerard Uytdewilligen, CEO van DELTA NV: ‘Dit is een belangrijke stap in de geschiedenis van dit Zeeuwse bedrijf. Een succesvol en veelbelovend onderdeel wordt zelfstandig gemaakt en kijkt vooruit. Het verkoopsucces laat zien hoe krachtig en waardevol de naam DELTA is en hoe gewaardeerd de diensten en producten zijn. Wij zijn blij met EQT Infrastructure als de nieuwe eigenaar van DELTA Retail. De financiële kracht van EQT Infrastructure geeft DELTA Retail de mogelijkheid te investeren in verdere groei en verbeteringen van het kabelnetwerk om de tot nu toe geboden kwaliteit verder te verbeteren en uit te bouwen.’

Matthias Fackler, partner van EQT Infrastructure: ‘We zijn onder de indruk van de netwerk-infrastructuur van DELTA Retail, zijn unieke multi-utility productaanbod en zijn leidende positie in Zeeland. We zijn enthousiast over de toekomst van DELTA Comfort en de kansen die EQT kan bieden om verdere groei te realiseren.’

Harko Buringh, General manager van DELTA Retail: ‘We zijn gelukkig dat we EQT Infrastructure mogen verwelkomen als nieuwe eigenaar van DELTA Retail. Deze nieuwe kapitaalkrachtige eigenaar biedt ons de mogelijkheid om te blijven investeren in ons netwerk en stelt ons in staat de dienstverlening aan onze klanten nog verder te verbeteren. We bouwen verder aan de toekomst. DELTA gaat verder als DELTA’.

De verkoop van DELTA Retail vindt plaats in het kader van de eerder aangekondigde herstructurering van DELTA N.V. Deze herstructurering is noodzakelijk als gevolg van de uitdagende ontwikkelingen op de energiemarkt en de wettelijke verplichting voor DELTA N.V. om zijn productie- en leveringsbedrijf te scheiden van de gereguleerde netwerkactiviteiten per 1 juli 2017.

De verkoop van DELTA Retail wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de aandeelhouders tijdens de aandeelhoudersvergadering van DELTA N.V. op 23 februari 2017.

Morgan Stanley & Co International Plc treedt op als financieel adviseur voor DELTA N.V. Nauta Dutilh treedt op als juridische adviseur voor DELTA N.V.

ING treedt op als financieel adviseur voor EQT Infrastructure. Clifford Chance treedt op als juridisch adviseur voor EQT Infrastructure.