DELTA Fiber

DELTA Ride for the Roses hoopt opnieuw op recordbedrag in strijd tegen kanker

7 februari 2024

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

In juni verschijnen weer duizenden fietsers aan de start van de DELTA Ride for the Roses. Met deze sponsortocht wordt jaarlijks veel geld opgehaald voor de strijd tegen kanker. DELTA is al sinds de eerste Ride for the Roses in Zeeland hoofdsponsor van het evenement. "Dankzij onderzoek naar kanker worden de overlevingskansen groter voor wie ermee te maken krijgt", zegt CCO Ludolf Rasterhoff van DELTA. "Daarom blijft onderzoek naar deze ziekte belangrijk en daar willen wij ook onze bijdrage aan leveren."

Iedereen kent wel iemand die direct of indirect te maken krijgt met kanker. En het is nog altijd een van de belangrijkste doodsoorzaken. DELTA wil daarom bijdragen om de overlevingskansen bij kanker te vergroten. "We staan als internet- en tv-provider midden in de samenleving en willen ook op maatschappelijk vlak ondersteunen. Daarom hebben we onlangs het sponsorcontract weer met drie jaar verlengd", vertelt Ludolf. "Door deze bijdrage kunnen het inschrijfgeld van deelnemers en de donaties naar het goede doel: de snelste manier om de ziekte beter behandelbaar te maken."

Ludolf Rasterhoff, CCO DELTA

Stap voorwaarts

De eerste DELTA Ride for the Roses werd georganiseerd in 2009. Met een coronajaar ertussen, wordt het dit jaar de vijftiende keer dat de tocht wordt gereden. Henk Remijnsen is sinds vier jaar betrokken bij de organisatie. "Jaarlijks haalden we tussen de 150.000 en 200.000 euro op. Maar vorig jaar hebben we een grote stap voorwaarts gemaakt en kwamen we op een recordbedrag van ruim 314.000. Dat kwam vooral door meer donateurs. Op advies van het KWF en in navolging van Alpe d’HuZes hebben we deelnemers gestimuleerd buren, vrienden, collega's en familie te vragen hen te sponsoren. Daardoor zijn we van 1300 naar 5000 donateurs gegaan, met een gemiddeld donatiebedrag van 25 euro.”

'Eigen' onderzoeken

Al het met de fietstocht ingezamelde geld is bestemd voor onderzoek naar kanker. "Dat kan dankzij hoofdsponsor DELTA en enkele andere partners die alle organisatiekosten dragen en omdat wij volledig op vrijwilligers draaien." In overleg met het KWF heeft DELTA Ride for the Roses drie onderzoeken geadopteerd, vertelt Henk. "Dat is het onderzoek naar alvleesklierkanker, onderzoek naar de invloed van pesticiden op borstkanker en onderzoek naar waarom ogenschijnlijk gezonde kinderen kanker krijgen. Omdat voor deze onderzoeken veel geld nodig is, sponsoren wij ze meerdere jaren."

DELTA Ride for the Roses heeft gekozen voor drie 'eigen' onderzoeken, om het opgehaalde geld niet in het grote geheel te laten opgaan. "Deze onderzoeken worden echt door ons mogelijk gemaakt. We hebben ook contact met de onderzoekers. Zo hebben we een van hen uitgenodigd als spreker op een sponsoravond. Daardoor krijg je meer binding met het onderwerp."

CCO Ludolf Rasterhoff van DELTA in gesprek met DELTA Ride-voorzitter Henk Remijnsen

Zeelandbrug

Donderdag 1 februari zijn de routes voor dit jaar bekendgemaakt. "We proberen elk jaar iets aparts te doen, ergens te rijden waar je anders niet mag fietsen. De zaterdagroute van 120 kilometer gaat daarom dit jaar over de Zeelandbrug", vertelt Henk. "De deelnemers rijden in groepen naar en over de Zeelandbrug. Daarna kan iedereen in eigen tempo de route vervolgen." De enige voorwaarden om over de Zeelandbrug te rijden zijn fietsen op een sportfiets en gewend zijn om in een groep te rijden. Minder geoefende fietsers kunnen kiezen voor de routes van 20, 50 of 80 kilometer, vanuit Goes of Terneuzen. "De route van 120 kilometer vanuit Terneuzen komt dit jaar in het verlaten spookstadje Doel. Dat is mooi van lelijkheid en heel apart."

Verder zijn de routes van 25 kilometer dit jaar omgedoopt tot 'Family Rides'. "We moedigen gezinnen met kinderen aan mee te fietsen. We willen dat het een tocht wordt voor iedere fietser van 8 tot 88 en met welke fiets dan ook. Kinderen betalen een symbolisch bedrag van 2 euro en onderweg is er bij de tussenstops iets leuks te doen."

Inschrijven

De inschrijving voor DELTA Ride for the Roses is open sinds 1 februari. "We hopen dat zoveel mogelijk mensen zich vooraf aanmelden. Dan krijgen ze hun startnummer thuisgestuurd. Vorig jaar hadden we 4600 deelnemers, dus voor dit jaar hopen we er meer dan 5000 te halen. En als we een sponsorbedrag van 350.000 euro kunnen binnenhalen, zou dat heel mooi zijn."

DELTA Ride for the Roses wordt dit jaar verreden op 7, 8 en 9 juni. Ook meerijden? Inschrijven kan via de website van DELTA Ride for the Roses.