DELTA

DELTA start met aanleg glasvezel in Vlissingen en Oost-Souburg

12 mei 2021

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

DELTA is vandaag begonnen met de aanleg van glasvezel in de gemeente Vlissingen. Wethouder Els Verhage zette vanmiddag de eerste schop in de grond. In de komende periode wordt over een tracé van ruim 150 kilometer glasvezel aangelegd in Vlissingen en Oost-Souburg. Op dit moment bestaat het hybride glasvezel-coaxnetwerk van DELTA in Zeeland al voor 60 procent uit glasvezel. Nu legt de telecomprovider ook glasvezel aan tot in huis.

Gratis glasvezelaansluiting

Bewoners van de straten waar wordt aangelegd, ontvangen persoonlijk informatie over het aanlegproces. Het traject vanaf de graafwerkzaamheden tot het realiseren van de aansluiting neemt ongeveer tien tot veertien weken in beslag. In elke woning wordt een gratis huisaansluiting gemaakt. De eerste glasvezelabonnementen worden na de zomer geactiveerd.

Wethouder Els Verhage is blij dat DELTA glasvezel aanlegt in de gemeente Vlissingen. “Voor de economische groei en doorontwikkeling binnen onze gemeente zijn deze ontwikkelingen essentieel. Met de komst van glasvezel in onze gemeente zijn we nog beter voorbereid op de toekomst.”

DELTA gaat verder

“We willen alle Zeeuwen blijven voorzien van de beste internetverbindingen. Daarom investeren we continu in ons netwerk en in onze diensten en producten”, zegt directeur Ludolf Rasterhoff van DELTA. “De afgelopen periode hebben we gezien hoe belangrijk een goede internetverbinding is. Met de aanleg van een geheel nieuw glasvezelnetwerk zorgen we dat Zeeland voorop blijft lopen, ook in de toekomst.”

95 procent van Zeeland heeft dankzij DELTA nu al toegang tot internetsnelheden van 1 Gbps via de kabel. Daarmee staat de provincie op nummer één in Nederland. Het aanleggen van glasvezel naar woningen is voor DELTA de volgende stap om het beste netwerk van Zeeland te blijven bieden.

40.000 huishoudens

Steeds meer huishoudens kunnen kiezen voor glasvezel van DELTA. Aan het einde van dit jaar staat de teller op zo’n 40.000 huishoudens. Een overzicht van de aanlegplanning voor de komende periode staat op delta.nl/glasvezelzeeland.