DELTA

DELTA verhoogt uploadsnelheid in Zeeland tot 125 Mbps

24 maart 2020

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

Internetprovider DELTA verhoogt de uploadsnelheid via de kabel tot 125 Mbps. Dat is meer dan een verdubbeling van de maximale snelheid die tot nu toe mogelijk was: 45 Mbps. De nieuwe snelheden zijn vanaf eind deze week beschikbaar voor klanten.

DELTA is de eerste internetprovider in Nederland die deze uploadsnelheden via de kabel aanbiedt. Deze snelheden zijn mogelijk door twee grote netwerkvernieuwingen, waarin de afgelopen jaren fors is geïnvesteerd. Zo wordt met Next Generation Netwerk op 15.000 plaatsen door Zeeland de netwerkapparatuur vernieuwd en is DELTA overgestapt op volledig digitale radio en televisie.

‘Uploadsnelheid meer en meer belangrijk’

“We zien de behoefte naar snel internet steeds verder toenemen. Elk jaar groeit ons dataverbruik met 40 procent. Met deze netwerkvernieuwingen blijven we in deze behoefte voorzien. Met deze nieuwe uploadsnelheden blijft ons netwerk het beste hybride glasvezel-coaxnetwerk van Nederland”, zegt directeur Ludolf Rasterhoff. “We verwachten dat de komende jaren steeds meer mensen thuis gaan werken. Door het coronavirus komt dit in een stroomversnelling. Thuiswerkers verzenden vaak veel bestanden en werken in cloud. Juist daarvoor is een hoge uploadsnelheid belangrijk.”

Eerste provider van Nederland

Eind 2018 maakte DELTA als eerste provider in Nederland een downloadsnelheid van 1 Gbps, ofwel 1000 Mbps, mogelijk via de kabel. Nu volgt dus ook deze verhoging van de maximale uploadsnelheid. Dat kan dankzij het zogenoemde hybride glasvezel-coaxnetwerk. Zo bestaat 60 procent van het netwerk in Zeeland uit glasvezel. Alleen de laatste meters tot in de meterkast zijn van coax.

Van welke uploadsnelheid een klant gebruik kan maken, hangt af van het internetabonnement waarvoor is gekozen. De nieuwe uploadsnelheid wordt kosteloos en automatisch geactiveerd.