DELTA

Forse uitbreiding Zeeuws kabelnetwerk door DELTA

30 mei 2019

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

DELTA start met een forse uitbreiding van het kabelnetwerk in Zeeland. 3.400 adressen in Zeeuwse dorpen en steden die nu nog geen toegang hebben tot snel internet worden aangesloten. Op dit moment zijn deze huishoudens beperkt tot internet via een telefoonlijn, een dsl-verbinding. Mensen die kiezen voor snel internet via de kabel, hoeven niets te betalen voor de aansluiting.

“Dit is de volgende stap die we zetten in het waarmaken van onze ambitie voor Zeeland: overal het beste netwerk en iedereen toegang tot snel internetGeen herbruikbare blokken gevonden in de prullenbak., zegt directeur Ludolf Rasterhoff van DELTA. “We hebben ons netwerk een flinke upgrade gegeven, leveren als enige provincie in Nederland snelheden tot 1 Gbps, we hebben buitengebieden van snel internet voorzien en nu starten we met het aansluiten van 3.400 huishoudens die op dit moment voor internet nog beperkt zijn tot een ouderwetse telefoonkabel, dsl. Zo geven we ook deze huishoudens toegang tot snel internet. Geen herbruikbare blokken gevonden in de prullenbak.

DELTA investeert in Zeeuws netwerk

De 3.400 Dit formulier heeft geen live voorbeeld.witte adressen’ krijgen de snelle kabelverbinding gratis aangelegd wanneer ze kiezen voor een internetabonnement bij DELTA. De betreffende huishoudens worden hierover in de komende periode door DELTA benaderd.

In de afgelopen 24 maanden heeft DELTA gewerkt aan een enorme operatie waarbij op 15.000 plaatsen door Zeeland de netwerkapparatuur wordt vernieuwd. Sindsdien gebruikt het bedrijf de nieuwste software voor data-verbindingen over de kabel. Ook worden de Zeeuwse buitengebieden voorzien van snel internet via een unieke vast-draadloos verbinding.

Glasvezel-coax netwerk

DELTA heeft een glasvezel-coax netwerk: het hart van het DELTA-netwerk in Zeeland bestaat uit glasvezel. Alleen de laatste meters naar de voordeuren is van coax. Met de nieuwste internettechniek DOCSIS 3.1 worden nu internetsnelheden geboden tot 1 Gbps.