DELTA Fiber

Freedom Internet op glasvezelnetwerk DELTA Fiber

4 oktober 2022

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

Vanaf 1 oktober kunnen klanten bij nieuwe glasvezelcampagnes van DELTA Fiber ook kiezen voor internetaanbieder Freedom. Via het open netwerk van DELTA Fiber gaat Freedom internet, tv en vaste telefonie aanbieden. Freedom kwam in het tweede kwartaal als beste ‘Alles-in-1 Provider’ uit de test van de consumentenbond en heeft als premium aanbieder goed en veilig internet hoog in het vaandel staan.

In 2025 wil DELTA Fiber 2 miljoen huishoudens toegang geven tot zijn glasvezelnetwerk. Albert Vergeer, COO bij DELTA Fiber: “We hadden al meer dan 15 internetaanbieders die diensten leveren over ons netwerk waaronder DELTA, Caiway, Online.nl en Kliksafe. Ik ben blij dat we, met de toevoeging van Freedom, klanten een nog bredere keuze kunnen aanbieden.”

Freedom gaat verder dan alleen het aanbieden van internet, tv en bellen. Gerdien Dalmulder, Directeur Operations bij Freedom: “Wij staan voor een open en veilig internet en vinden dat dit voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daar werken we dan ook hard aan, samen met andere partijen. Kies je voor Freedom, dan kies je niet alleen voor internettoegang, maar ook voor online veiligheid, gegarandeerde privacy bijvoorbeeld in de vorm van meekijkvrije mail en een deskundige helpdesk.” Klanten kunnen nu voor Freedom kiezen in de nieuwe gebieden waar DELTA Fiber glasvezelcampagnes start. In 2023 komen daar ook de bestaande gebieden van DELTA Fiber bij.

DELTA Fiber bouwt een toekomstbestendig glasvezelnetwerk op basis van de nieuwste XGS-PON technologie. Dit netwerk kan op termijn snelheden tot 10Gbps aan. Glasvezel is bovendien de meest duurzame techniek voor het transporteren van grote hoeveelheden data met een stroomverbruik dat tot 17 keer lager ligt dan bij kopernetwerken.

Voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met een van de woordvoerders via [email protected] / 0118 74 55 55 of met Anco Scholte ter Horst via [email protected].


Over DELTA Fiber

DELTA Fiber is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 8000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiber werken meer dan 1200 medewerkers.

Over Freedom

Freedom Internet is een internetprovider die privacy en online veiligheid zeer serieus neemt. Ze bieden niet alleen snelle en stabiele internetverbindingen via glasvezel, digitale TV en bellen, maar vechten ook voor een veilig en vrij internet. Bij Freedom is de klant geen nummer, maar een mens. Zij werken namelijk liever aan tevreden klanten en een veiliger en vrijer internet dan voor ‘op winst beluste’ aandeelhouders. Freedom BV hangt onder de Stichting Appeltaart die het ideologisch gehalte van de BV bewaakt en continu actueel houdt.