DELTA Fiber

Het snelste glasvezelinternet van Nederland beschikbaar voor 1,2 miljoen adressen

6 april 2023

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn
In het kort
    • DELTA Fiber heeft de upgrade van zijn glasvezelnetwerk afgerond en daarmee hebben 1,2 miljoen adressen toegang tot het snelste internet van Nederland. 
    • DELTA lanceert over de nieuwste generatie glasvezel een nieuw internetabonnement met een down- en uploadsnelheid van 2 Gbps.

DELTA Fiber heeft de ombouw van zijn netwerk naar de nieuwste glasvezeltechnologie afgerond. In twee jaar tijd hebben zo’n 150 glasvezelexperts deze grootscheepse ombouw gerealiseerd. Daarmee is DELTA nu de snelste internetprovider van Nederland voor consumenten. De provider lanceert vanaf vandaag een nieuw internetabonnement van 2 Gbps (2000 Mbps) dat beschikbaar komt voor 1,2 miljoen adressen door heel Nederland.

Eind 2021 startte DELTA Fiber als eerste telecomprovider in Nederland met de uitrol van deze nieuwe glasvezeltechniek, ook wel XGS-PON genoemd. De technologie is vanaf nu beschikbaar voor alle huishoudens die zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber. Met XGS-PON zijn snelheden mogelijk tot 10 Gbps via glasvezel. In de toekomst worden met minimale aanpassingen aan het netwerk zelfs snelheden tot 25 Gbps mogelijk.

Gigabit is de norm

“We staan aan de vooravond van een nieuwe revolutie in de internetindustrie. Gigabitsnelheden zijn bij ons de norm, en dat biedt ongekende mogelijkheden om ons leven en werk te veranderen. Als expert in de glasvezelontwikkeling, stellen we de techsector in staat om nieuwe toepassingen naar de markt te brengen waarvoor deze hogere snelheden via glasvezel nodig zijn”, zegt CCO Ludolf Rasterhoff van DELTA Fiber. “Dit gaat verder dan alleen sneller downloaden of streamen - denk aan nieuwe toepassingen op het gebied van virtuele realiteit, slimme apparaten in huis, artificiële intelligentie (AI) en de gezondheidszorg. Wij zijn ervan overtuigd dat de mogelijkheden eindeloos zijn.”

De Europese Commissie wil dat in 2030 iedereen in Europa toegang heeft tot een gigabitverbinding. Door de stappen die in de afgelopen jaren zijn gezet, voldoet het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber nu al ruimschoots aan deze doelstelling.

Nieuwe landelijke campagne

Met de introductie van de internetsnelheid van 2 Gbps start DELTA ook met een nieuwe campagne op televisie, online en op straat. Het is de derde landelijke campagne van DELTA waarin Daan, Donnie en Dirk, de drie glasvezelexperts, weer de hoofdrol spelen.

Over DELTA Fiber

DELTA Fiber is een van de snelst groeiende telecomaanbieders van Nederland en bereikt meer dan 1,3 miljoen huishoudens. De ambitie van DELTA Fiber is om naar 2 miljoen adressen in 2025 te groeien. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Over het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber leveren ook andere aanbieders hun diensten, zoals Freedom, Online.nl, Helden van Nu en Kliksafe.