DELTA Fiber

Internet en tv-diensten Odido beschikbaar op glasvezel DELTA Fiber

4 oktober 2023

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

Vanaf vandaag zijn de internet- en tv-diensten van Odido ook beschikbaar in de gebieden waar DELTA Fiber glasvezel reeds heeft aangelegd. Hiermee profiteren nog meer consumenten van meer keuzevrijheid op het glasvezelnetwerk. De langetermijnsamenwerking tussen Odido en DELTA Fiber, om diensten over elkaars netwerken te leveren, werd al eerder aangekondigd. Nu kunnen de eerste huishoudens ook daadwerkelijk gebruikmaken van Odido’s internet via glasvezel van DELTA Fiber met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). De diensten van Odido worden in de komende periode beschikbaar voor 1,3 miljoen huishoudens. Beide partijen verwachten een snelle groei van het aantal gebruikers.

De samenwerking zorgt voor een grote bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. DELTA Fiber en Odido vinden dat iedere Nederlander toegang moet kunnen hebben tot snel internet via mobiel en vast. Daarvoor is een open toegangsmodel voor telecommunicatienetwerken met aantrekkelijke wholesaletarieven noodzakelijk. De samenwerking versterkt beide partijen. Odido heeft de intentie om DELTA Fiber’s glasvezelnetwerk ook te gebruiken voor het versneld uitrollen van het 5G-netwerk. DELTA Fiber breidt met dit partnership de mobiele producten en diensten voor zijn klanten uit door het bieden van 5G, hogere snelheden en Unlimited data. Hiervoor gebruiken zij het mobiele netwerk van Odido, dat geldt als een van de betere in de wereld.

Betaalbare en snelle glasvezelverbinding voor heel Nederland

Momenteel bereikt DELTA Fiber 1,5 miljoen huishoudens en bedrijven met glasvezel. DELTA Fiber wil groeien naar een netwerk met twee miljoen aansluitingen, ongeveer een kwart van Nederland, in 2025. Odido is momenteel al de grootste mobiele provider van Nederland, maar wordt door de deze samenwerking ook de grootste aanbieder van 100 % glasvezelinternet in Nederland. De provider is op weg om internet- en tv-diensten via glasvezel aan meer dan 6 miljoen huishoudens aan te bieden. Op de langere termijn zullen de internet en tv-diensten via glasvezel voor nagenoeg alle Nederlandse huishoudens en bedrijven beschikbaar komen.