DELTA

Klantenservice DELTA het snelst bereikbaar van Nederlandse internetproviders

14 oktober 2021

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

In het kort

  • DELTA Fiber start met brede uitrol nieuwste generatie glasvezel, XGS-PON, dat snelheden tot 10 gigabit per seconde kan doorgeven.
  • DELTA biedt over dit netwerk nieuwe Gig-abonnementen aan van 1 Gig voor 45 euro en 8 Gig voor 67,50 euro per maand.
  • 1 gigabit per seconde wordt bij DELTA de nieuwe standaard: ook bestaande glasvezelklanten met een 400 Mbps-abonnement krijgen een gratis upgrade naar het 1 Gig-abonnement.

DELTA start met het aanbieden van 8 Gig, een nieuw abonnement van 8000 Mbps via glasvezel. Na een pilot in Kapelle die voor de zomer succesvol is afgerond, wordt nu gestart met een brede uitrol van de nieuwste generatie glasvezelnetwerk, XGS-PON, door heel Nederland. Het 1 Gig-abonnement wordt bij DELTA de standaard voor glasvezelklanten en gaat fors in prijs omlaag.

Nieuwe standaard

Afgelopen week kondigde DELTA Fiber aan 2 miljoen huizen en bedrijven op het glasvezelnetwerk te gaan aansluiten en voor zo veel mogelijk mensen hoge internetsnelheden toegankelijk en betaalbaar te maken. Nu maakt het bedrijf de nieuwe glasvezelabonnementen bekend en zet hiermee een nieuwe standaard in de markt voor snel glasvezelinternet.

“Gigabit wordt de nieuwe standaard. De vraag naar bandbreedte in een huishouden is enorm aan het toenemen”, zegt CCO Ludolf Rasterhoff van DELTA Fiber. “Het afgelopen jaar hebben we allemaal kunnen ervaren hoe belangrijk een stabiele verbinding is als we met z’n allen tegelijk thuis moeiteloos willen videobellen, studeren en werken in de cloud, 4K streamen en gamen met een ultra lage latency. De nieuwste XGS-PON-techniek is ideaal hiervoor, iedereen in huis krijgt straks z’n eigen Gig.”

Nieuwe standaard

Het nieuwe 8 Gig-abonnement is vanaf vandaag te bestellen door mensen die voor glasvezel kiezen van DELTA, als eerste in Het Hogeland in Groningen, Drechterland-Noord in Noord-Holland en Alphen, Chaam en Riel in Noord-Brabant. En daar komen elke maand nieuwe plaatsen bij waar DELTA Fiber XGS-PON uitrolt. Vanaf volgend jaar komt het nieuwe 8 Gig-abonnement ook voor alle bestaande glasvezelklanten beschikbaar. Het netwerk van DELTA Fiber, dat dan meer dan 1 miljoen aansluitingen telt, wordt dan ook geüpgraded naar de nieuwe XGS-PON-technologie.