DELTA Fiber

Netwerk DELTA Fiber uitgeroepen tot snelste van Nederland

28 juli 2023

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

Het netwerk van DELTA Fiber biedt volgens het jaarlijkse rapport van nPerf de hoogste internetsnelheden. Op de belangrijkste graadmeters op het gebied van internetprestaties namelijk, downloadsnelheid, uploadsnelheid en latency komen de merken van DELTA Fiber, DELTA en Caiway, als beste uit de test.

"DELTA biedt het snelste internet van Nederland via glasvezel. Deze test laat zien welk positief effect dat heeft op de gebruikerservaring van onze klanten", zegt CCO Ludolf Rasterhoff van DELTA Fiber. "Met de nieuwste generatie glasvezeltechniek in ons netwerk kunnen we die snelheden in de toekomst nog verder verhogen."

nPerf meet jaarlijks de internetsnelheden

Ieder jaar meet nPerf de internetsnelheden van de grootste providers in Nederland. Dit meten zij door eindgebruikers verbindingstesten uit laten te voeren op het netwerk van de providers. Voor het onderzoek zijn 424.337 van deze verbindingstesten uitgevoerd.

Hoge internetsnelheden zijn onmisbaar om thuis optimaal te werken

Uit de tests blijkt dat het netwerk van DELTA Fiber betere prestaties behaalt dan dat van KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo. Hoge internetsnelheden zijn onmisbaar om alle technologische uitdagingen van een modern huishouden aan te gaan.

Zo is een hoge uploadsnelheid van vitaal belang bij het thuiswerken. Deze snelheid is namelijk belangrijk voor de kwaliteit van het beeld en geluid bij het bellen via het internet of om geen vertraging te ervaren bij het werken in cloudtoepassingen.

DELTA Fiber scoort ook het best op de latentie-test. Latentie, ook wel ping genoemd, is de vertraging in de dataoverdracht op een netwerk. Hoe lager deze vertraging, hoe beter. Een lage latentie is van belang bij het online spelen van games. Een hoge latentie leidt tot veel frustraties, want het beeld van de spelers loopt dan niet meer synchroon.

nPerf verwerkt de resultaten om de gebruikerservaring weer te geven

De resultaten van het onderzoek drukt nPerf uit in punten. nPerf verwerkt de resultaten uit de verbindingstesten vervolgens op een logaritmische schaal om een realistische weergave van de gebruikerservaring te bieden. "Deze score geeft daarmee de algehele kwaliteit weer van de verbindingservaringen van de gebruiker", zo stelt nPerf. DELTA Fiber scoort met 160.984 punten het hoogst aantal punten. Hiermee heeft DELTA Fiber dus officieel titel van snelste internetprovider van Nederland verdiend.

Over DELTA Fiber

DELTA Fiber is een van de snelst groeiende telecomaanbieders van Nederland en bereikt meer dan 1,4 miljoen huishoudens. De ambitie van DELTA Fiber is om naar 2 miljoen adressen in 2025 te groeien. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Over het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber leveren ook andere aanbieders hun diensten, zoals T-Mobile, Freedom, Online.nl, Helden van Nu en Kliksafe.