DELTA

Snel internet in Zeeuwse buitengebieden

2 februari 2018

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

De inwoners en bedrijven in de Zeeuwse buitengebieden van Axel, Goes, Hoek, Hulst en Serooskerke (W) gaan snel internetten. Dat is het resultaat van een intensieve campagne waarin DELTA samenwerkt met de lokale werkgroepen ‘breedbandinternet’. Vanaf mei worden de eerste klanten aangesloten op het vast-draadloos netwerk.

Voor de opstelpunten in Axel, Goes, Hoek, Hulst en Serooskerke zijn ruim voldoende aanmeldingen (minimaal 150 per locatie) ontvangen. Samen met partner Greenet kiest DELTA de meest geschikte locaties voor het realiseren van de opstelpunten. Na aansluiten biedt het vast-draadloos netwerk de inwoners, ondernemers én toeristen internetsnelheden tot 50 MB/s (download). Die snelheden liggen nu nog vaak ruim onder de 10 Mbps. DELTA verzorgt de glasvezelverbindingen en is eigenaar van het netwerk. Greenet realiseert het vast-draadloos netwerk voor DELTA.

Ook vanuit de regio’s Oost-Souburg en Rilland is er interesse in breedbandinternet, maar vooralsnog onvoldoende. De komende weken onderzoekt DELTA met alle betrokken partijen of er ook voor deze buitengebieden een oplossing gevonden kan worden. Klanten worden hierover binnen twee weken persoonlijk geïnformeerd.

Aanmelden voor alle regio’s blijft ook nu en in de toekomst mogelijk via delta.nl/buitengebied. De periode van de eenmalige korting van 100 euro op installatie en apparatuur is per 1 februari jl. beëindigd. In veel gemeenten is aansluitsubsidie van 200 euro beschikbaar. Alle klanten die wonen in de buitengebieden met voldoende aanmeldingen ontvangen binnen twee weken een persoonlijke bevestiging van de aanmelding. Voor DELTA blijft het de ambitie om vanaf dit jaar dé leverancier te zijn van betrouwbaar en snel internet voor alle landelijke Zeeuwse gebieden.