DELTA Fiber

'Toen was ik de enige van de afdeling, maar daarna is het een groepsuitje geworden.'

10 mei 2024

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

In juni verschijnen weer duizenden fietsers aan de start van de DELTA Ride for the Roses. Meedoen aan deze sponsortocht voor het KWF kan niet alleen individueel, maar ook als bedrijventeam. Als hoofdsponsor van de fietstocht heeft DELTA natuurlijk een eigen team. Twee collega's van DELTA Fiber vertellen waarom ze meefietsen.

Rogier Pijlman is bij DELTA Fiber werkzaam als Senior Marketingcommunicatiemanager binnen het team Base Communicatie & DTP

“Met mijn vorige werkgever heb ik al een paar keer meegereden met de DELTA Ride for the Roses, maar nu voor het eerst met het DELTA-team. Ik doe mee omdat ik graag en veel fiets. Over anderhalve maand fiets ik in Noord-Italië vijf dagen door de Dolomieten voor Giro di KiKa, een sponsortocht tegen kinderkanker. Daar moet ik veel voor trainen en de DELTA Ride for the Roses past goed in de voorbereiding. Daarnaast fiets ik graag op mooie plekken, zoals in Zeeland.”

“Ik ben 61 en heb gelukkig geen recente ervaring met kanker in mijn omgeving. Maar mijn moeder heeft de ziekte vroeger wel gehad en ik heb gezien wat dat voor impact heeft. Ik vind het mooi om op deze manier een bijdrage te leveren aan onderzoek naar mogelijke oplossingen.”

“De route die ik ga rijden is 120 kilometer, vanuit Goes. Ik verheug me erop om veel van de provincie te zien. Ik zit het hele jaar op de racefiets en dit is een mooie manier om mijn passie te combineren met een werk-activiteit. Bedrijfsvitaliteit is heel belangrijk binnen DELTA en het is mooi dat DELTA op deze manier het KWF steunt. En op deze manier leer je ook nog eens nieuwe collega’s kennen.”

Steef van Hunsel is Senior Projectmanager glasvezeluitrol binnen het team Bouwstroommanagement bij DELTA Fiber

“Drie jaar geleden heb ik voor het eerst meegereden met DELTA Ride for the Roses. Toen was ik de enige van de afdeling, maar daarna is het een groepsuitje geworden. Net als iedereen heb ik in mijn omgeving ook met kanker te maken gehad. Aan mijn moeders kant zijn meerdere mensen ziek geworden en ook in mijn schoonfamilie. Vorig jaar reed ik op zaterdag de DELTA Ride for the Roses en diezelfde dag was ook de crematie van een fietsmaatje, die een hersentumor had.”

“Tijdens de DELTA Ride for the Roses wordt Zeeland overspoeld met fietsers en dat geeft zoveel extra aandacht voor kankeronderzoek. Bovendien is er tijdens de tocht veel saamhorigheid. Wanneer voor de start ‘The Rose’ wordt gezongen, is dat voor iedereen een moment van bezinning, waarop we denken aan de mensen die er niet meer zijn. Dan besef je dat een goede gezondheid niet vanzelfsprekend is.”

“Ik rij op zaterdag, samen met Rogier, vanuit Goes de tocht van 120 kilometer. In 2022 reden we door de Westerscheldetunnel en dit jaar gaan we over de Zeelandbrug. Dat zijn toch uitzonderlijke locaties waar je niet zomaar kunt fietsen, dus dat maakt het extra leuk. Als geoefende fietser hoef ik me niet speciaal voor te bereiden. Het is wel altijd even opletten wat voor weer het wordt. Moet er een regenjas mee of niet? En een beetje op elkaar letten, dat hoort er ook bij.”


Wil jij ook met je collega’s namens jouw bedrijf meefietsen tegen kanker?

Schrijf je dan met hen in voor de DELTA Ride for the Roses. Elke deelnemer van een bedrijventeam wordt voor 75 euro gesponsord door een bedrijf. Zo maak je samen impact en help je mee in de strijd tegen kanker. Dat kan op verschillende manieren. Fiets samen met je collega's de Ladies Night Ride (vrijdag 7 juni), de Ride Midden-Zeeland (zaterdag 8juni) of de Ride Zeeuws-Vlaanderen (zondag 9 juni). Sponsor worden met jouw bedrijf kan ook financieel, bijvoorbeeld door het sponsoren van een bedrijventeam. Als bedrijf meefietsen? Je bedrijventeam inschrijven kan hier.