DELTA Fiber

Update over datadiefstal DELTA Mobiel en Caiway Mobiel

22 december 2022

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

Op maandag 5 december 2022 constateerde DELTA Fiber dat gegevens van klanten van DELTA Mobiel en Caiway Mobiel zijn gestolen uit de bestelomgeving. Uit uitgebreid onderzoek met cybersecuritydienstverlener Tesorion blijkt dat een hacker op een slinkse wijze toegang heeft gekregen tot de bestelomgeving voor mobiele abonnementen waar ook een aantal klantgegevens inzichtelijk waren. Daardoor heeft de hacker deze kunnen downloaden.

Nadat bekend was dat een hacker was binnengedrongen, hebben we de bestelomgeving van DELTA Mobiel en Caiway Mobiel direct ontoegankelijk gemaakt. Op basis van de inzichten uit het onderzoek, hebben we veiligheidsmaatregelen op deze omgeving verscherpt, zodat dit niet nog een keer kan gebeuren. We betreuren dat, ondanks ons actief cybersecuritybeleid, het de hacker toch gelukt is om ook gegevens van klanten te bemachtigen.

De gegevens en inzichten die bij het onderzoek zijn verzameld, zijn overgedragen aan de politie voor verder strafrechtelijk onderzoek. Omwille van het strafrechtelijk onderzoek en het niet delen van daderinformatie, maken we verder geen details bekend.

Advies aan klanten

We adviseren onze klanten te allen tijde alert te zijn op de verschillende vormen van cybercrime. Zeker als het gaat om identiteitsfraude en phishing waarbij elementen uit de gestolen data worden misbruikt om vertrouwen te wekken bij degene die het bericht ontvangt. Eerder deze week hebben klanten meer informatie gekregen over deze vormen van internetcriminaliteit en advies wat te doen in zo’n situatie. Op de website van DELTA en Caiway staat de informatie op een rij.