DELTA

Vattenfall nieuwe eigenaar DELTA Energie

17 januari 2019

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

Vattenfall is van plan de aandelen van DELTA Energie over te nemen, het onderdeel van DELTA dat groene stroom en gas levert aan consumenten en het mkb. Vattenfall is voor DELTA Energie een goede partner om samen nog grotere stappen te kunnen zetten in een duurzame energievoorziening aan klanten. DELTA Energie blijft als zelfstandig bedrijf opereren vanuit Zeeland.

DELTA levert telecomdiensten vanuit DELTA Fiber Nederland BV en groene stroom en gas vanuit DELTA Energie BV. De voorgenomen overname door Vattenfall betreft uitsluitend DELTA Energie BV.

Stevige basis voor de energietransitie

“Ik ben blij dat DELTA Energie met de overname door Vattenfall een stevige basis krijgt om voorop te blijven lopen in de ontwikkeling naar energie uit duurzame bronnen. En onze sterke betrokkenheid met Zeeland blijft: we gaan gewoon verder als DELTA, voor telecom én energie”, zegt CEO Marco Visser van DELTA. “Eerder al hebben we voor ons telecombedrijf een nieuw toekomstperspectief gecreëerd door de overname van Caiway. Nu krijgt ook DELTA Energie een fundament voor een duurzame toekomst”.

Cindy Kroon, directeur Klanten bij Vattenfall Nederland licht toe: “Met DELTA Energie verstevigen wij onze positie in Nederland en vullen we de portfolio van Vattenfall aan met een sterk, groen bedrijf met een lange geschiedenis in Zeeland. De loyaliteit van zowel medewerkers als klanten van DELTA past erg goed bij ons en waar we als Vattenfall voor staan, en we zijn er dan ook trots op DELTA Energie te mogen omarmen. Wij willen het mogelijk maken om fossielvrij te leven binnen één generatie en kunnen dit nu ook samen met DELTA Energie realiseren. We kijken ernaar uit om, zodra de overname definitief is, verder kennis te maken met de medewerkers, de klanten, en met Zeeland.”

Combivoordeel blijft voor klanten

De medewerkers van DELTA Energie blijven werkzaam in het kantoor in Middelburg. Voor klanten blijven de huidige contracten behouden. Zij kunnen blijvend terecht in de DELTA-winkels voor energievragen en ook houden ze het combinatievoordeel als zij telecom én energie bij DELTA afnemen.

Vattenfall

Als één van Europa’s grootste energiebedrijven is Vattenfall marktleider in Noord-Europa en levert het bedrijf energie aan consumenten en op de zakelijke markt. Vattenfall heeft in Nederland naast Nuon/Vattenfall ook Feenstra en Powerpeers onder haar hoede. Vattenfall produceert op grote schaal duurzame energie, met name uit zon en wind, en mag het eerste subsidievrije windpark op zee bouwen. Het bedrijf is al actief in Zeeland met een windpark in Zeeuws-Vlaanderen, en neemt de stroom af van één van de grootste Nederlandse zonneparken in Middelburg.

De overname is nog onder voorbehoud van een positief advies van de ondernemingsraad van DELTA Energie én goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Noot voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met woordvoerder Mariska van der Hulst van DELTA via 06 18 78 13 88 en Anouk IJfs van Vattenfall via 088 098 88 88.

Ik ben blij dat DELTA Energie met de overname door Vattenfall een stevige basis krijgt om voorop te blijven lopen in de ontwikkeling naar energie uit duurzame bronnen. En onze sterke betrokkenheid met Zeeland blijft: we gaan gewoon verder als DELTA, voor telecom én energie
Marco Visser, CEO DELTA