DELTA Fiber

Voorgenomen overname deel glasvezelaansluitingen

29 mei 2024

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

DELTA Fiber is voornemens om een deel van het glasvezelnetwerk te verkopen aan Glaspoort. Het betreft zo’n 200.000 consumentenaansluitingen in dunbevolkte gebieden verspreid over meerdere regio’s in Nederland.

Voor deze transactie hebben beide bedrijven bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een toestemmingsverzoek ingediend. In afwachting van goedkeuring door de ACM maken DELTA Fiber en Glaspoort voorlopig geen verdere details bekend.


Voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met één van de woordvoerders.

DELTA Fiber
0118 74 55 55
[email protected]

Glaspoort
06 24 58 48 95
[email protected]

 

Over DELTA Fiber

DELTA Fiber sluit in hoog tempo Nederlandse huishoudens en bedrijven aan op een open glasvezelnetwerk waarover alle telecomaanbieders hun diensten kunnen leveren. Inmiddels hebben circa 1,7 miljoen adressen toegang tot snel internet via het netwerk van DELTA Fiber. Via de merken DELTA en Caiway biedt het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. 

Over Glaspoort

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met die joint venture versnelt zij de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelaansluiting. Wat Glaspoort betreft wordt glasvezel de standaard. Met glasvezel van Glaspoort is men klaar voor de toekomst.