DELTA Fiber

Datadiefstal bij DELTA Mobiel en Caiway Mobiel

6 december 2022

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

Op 5 december 2022 hebben we geconstateerd dat gegevens van klanten van DELTA Mobiel en Caiway Mobiel uit de bestelomgeving zijn ontvreemd. Het gaat om namen, adressen, e-mailadressen, geboortedata, telefoon- en bankrekeningnummers. Klanten wordt geadviseerd om alert te zijn op mogelijke e-mail- en telefoonfraude. Een combinatie van verschillende persoonsgegevens kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor identiteitsfraude en phishing.

Bij de hack zijn geen wachtwoorden, creditcardgegevens en klantnummers gestolen. Het is voor klanten daarom niet nodig om wachtwoorden te wijzigen. Klanten waarvan de gegevens betrokken zijn in het datalek worden persoonlijk geïnformeerd. De Autoriteit Persoonsgegevens is op de hoogte gebracht. Cybersecuritydienstverlener Tesorion is ingeschakeld. Ook is er nauw contact met politie en justitie. De bestelpagina’s van DELTA Mobiel en Caiway Mobiel zijn tijdelijk niet beschikbaar.

We betreuren het zeer dat ondanks ons actief cybersecuritybeleid, de persoonsgegevens van klanten bij deze hack zijn ontvreemd. We informeren onze klanten om mogelijk misbruik van de gestolen gegevens te minimaliseren.

Deze informatie en eventuele updates zijn terug te vinden op delta.nl/datadiefstal of caiway.nl/datadiefstal.