DELTA Fiber

DELTA Fiber neemt Glasvezel Zuidenveld en FiberFlevo / FiberNH over

24 februari 2023

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

DELTA Fiber heeft Glasvezel Zuidenveld en FiberFlevo / FiberNH overgenomen en vergroot daarmee zijn bereik naar ruim 1,3 miljoen huishoudens. Glasvezel Zuidenveld is een bewonersinitiatief dat glasvezel heeft aangelegd in de gemeente Coevorden (ondergebracht in de joint venture met Rendo). FiberFlevo / FiberNH heeft een glasvezelnetwerk aangelegd in de Noordoostpolder en in de kop van Noord-Holland. Door deze overnames voegt DELTA Fiber circa 23.000 huishoudens toe aan zijn verzorgingsgebied en is daarmee nu actief in alle provincies van Nederland.

"We zijn blij dat we met deze overnames de volgende stap zetten in de realisering van onze ambitie om 2 miljoen huishoudens te bereiken in 2025", zegt Michiel Admiraal, directeur van DELTA Fiber. "Zowel Glasvezel Zuidenveld als FiberFlevo / FiberNH zijn, net als wij, met name actief in buitengebieden en dorpen. Bovendien zijn de netwerken tot in de meterkast van de huishoudens (homes connected) uitgerold. Daarmee passen deze overnames perfect in onze strategie om snel en laagdrempelig glasvezeldiensten te bieden aan bewoners."

Over DELTA Fiber

DELTA Fiber is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels ruim 1,3 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 8000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaat-schappijen EQT en Stonepeak. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiber werken meer dan 1200 medewerkers.