DELTA Fiber

Nieuwe aandeelhouders voor DELTA Fiber: EQT Infrastructure en Stonepeak

4 oktober 2021

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

DELTA Fiber krijgt er een nieuwe aandeelhouder bij: de Amerikaanse investeringsmaatschappij Stonepeak. EQT herinvesteert in DELTA Fiber middels een consortium met Stonepeak. DELTA Fiber is de snelste groeier op de Nederlandse glasvezelmarkt. Het nieuwe aandeelhouderschap van EQT en Stonepeak bekrachtigt de groeistrategie van DELTA Fiber: versnelde uitrol van glasvezel door heel Nederland.

De Zweedse investeerder EQT was al eigenaar van DELTA Fiber, het bedrijf was ondergebracht in Fonds III. EQT Fonds III verkoopt zijn belang in DELTA Fiber aan een consortium van EQT fonds V en Stonepeak. Beide investeerders nemen een belang in het bedrijf van 50 procent.

“Dat twee wereldwijd toonaangevende investeerders in DELTA Fiber stappen bevestigt ons succes van de afgelopen jaren”, zegt Marco Visser, CEO DELTA Fiber. “En dat EQT ervoor kiest om opnieuw, samen met Stonepeak in onze onderneming te investeren, toont vertrouwen in onze ambitieuze plannen voor de toekomst. Samen bieden ze ons een stevig fundament om door te groeien.”

2 miljoen glasvezelaansluitingen

Onder het aandeelhouderschap van EQT investeerde het bedrijf afgelopen jaren fors in de aanleg van glasvezel. Hiermee wist DELTA Fiber, met inmiddels bijna een miljoen aansluitingen, zo’n 50.000 kilometer netwerk, een sterke positie in te nemen op de Nederlandse glasvezelmarkt. Onlangs kondigde DELTA Fiber een nieuwe ambitie aan: 2 miljoen glasvezelaansluitingen in 2025. Om de glasvezeluitrol te bekostigen heeft het bedrijf een financiering van 2 miljard euro aangetrokken bij een consortium van nationale en internationale banken.

Kwart van Nederland verglazen

Samen zullen EQT en Stonepeak DELTA Fiber ondersteunen in zijn groeistrategie en het realiseren van het plan om een kwart van Nederland aan te sluiten op zijn glasvezelnetwerk. Beide partijen bekrachtigen de strategie voor verdere verglazing van Nederland door uitrol van glasvezel in voornamelijk dorpen, kleine steden en bedrijfsterreinen.

De overdracht van aandelen vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders in Nederland en Europa en zal naar verwachting eind van dit jaar worden afgerond.

Over DELTA Fiber

DELTA Fiber is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Door heel Nederland zijn nu bijna 1 miljoen adressen aangesloten op het netwerk van DELTA Fiber. De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabit+-snelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiber werken ruim duizend medewerkers.

Over EQT

EQT is een wereldwijde investeringsorganisatie met meer dan 71 miljard euro aan activa onder beheer in 27 actieve fondsen. EQT-fondsen hebben portfoliobedrijven in Europa, Azië-Pacific en Amerika met een totale omzet van ongeveer 29 miljard euro en meer dan 175.000 werknemers. EQT werkt samen met portfoliobedrijven aan duurzame groei, operational excellence en marktleiderschap.

Over Stonepeak

Stonepeak is een toonaangevende investeringsmaatschappij, gespecialiseerd in infrastructuur en onroerend goed en met meer dan 39 miljard dollar aan activa onder beheer. Door zijn investering in defensieve, vaste activa bedrijven wereldwijd, wil Stonepeak waarde creëren voor zijn investeerders en portfoliobedrijven, en een positieve impact hebben op de gemeenschappen waarin het opereert. Stonepeak sponsort investeringsobjecten gericht op private equity en krediet. Het bedrijf biedt kapitaal, operationele ondersteuning en toegewijd partnerschap om investeringen in zijn doelsectoren duurzaam te laten groeien, waaronder communicatie en digitale infrastructuur, transport en logistiek, water, energietransitie en energie en hernieuwbare energie.