DELTA Fiber

Overname DELTA Energie door Vattenfall

1 maart 2019

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

De overname van DELTA Energie door Vattenfall is definitief. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft zijn toestemming verleend en de Ondernemingsraden van beide organisaties hebben een positief advies uitgebracht. Hiermee wordt de overname van DELTA Energie BV door Vattenfall per 1 maart 2019 geëffectueerd.

DELTA levert telecomdiensten vanuit DELTA Fiber Nederland en groene stroom en gas vanuit DELTA Energie. De overname door Vattenfall betreft uitsluitend DELTA Energie. Vattenfall is voor DELTA Energie een goede partner om samen nog grotere stappen te kunnen zetten in een duurzame energievoorziening aan klanten. DELTA Energie blijft als zelfstandig bedrijf opereren vanuit Zeeland.

Vattenfall

Als één van Europa’s grootste energiebedrijven is Vattenfall marktleider in Noord-Europa en levert het bedrijf energie aan consumenten en op de zakelijke markt. Vattenfall heeft in Nederland naast Nuon/Vattenfall ook Feenstra en Powerpeers onder haar hoede. Vattenfall produceert op grote schaal duurzame energie, met name uit zon en wind, en mag het eerste subsidievrije windpark op zee bouwen. Het bedrijf is al actief in Zeeland met een windpark in Zeeuws-Vlaanderen, en neemt de stroom af van één van de grootste Nederlandse zonneparken in Middelburg.

Combivoordeel blijft voor klanten

De medewerkers van DELTA Energie blijven werkzaam in het kantoor in Middelburg. Voor klanten blijven de huidige contracten behouden. Zij kunnen ook gewoon nog terecht in de DELTA-winkels voor energievragen en behouden het combinatievoordeel als zij telecom én energie bij DELTA afnemen.

Relevante artikelen