DELTA Fiber

DELTA scoort regionaal hoogst in netwerktest van Umlaut

28 februari 2024

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

DELTA scoort het hoogst aantal punten in een netwerkonderzoek van Umlaut. De benchmarkorganisatie brengt jaarlijks een onderzoek uit waarbij providers op onder andere downloadsnelheid, uploadsnelheid en latency worden beoordeeld. DELTA scoorde 962 van de 1000 punten en kreeg daarmee de beoordeling ‘outstanding’ in het onderzoek. Daarmee scoort DELTA regionaal hoger dan Odido (953), KPN (951) en Ziggo (942) in het nationale onderzoek.

Umlaut test de netwerkervaring van klanten door verschillende apps die klanten gebruiken. Op de achtergrond voeren de apps tests uit om te komen tot de onderzoeksresultaten. Deze zijn gepubliceerd in het Duitse Connect Magazine.

‘Uitmuntend over de hele keten’

“Deze test laat zien dat we uitmuntend scoren over de hele keten. Niet alleen ons glasvezelnetwerk, maar ook onze ‘tot-de-nok-installatie’ laat zien dat we een uitstekende internetervaring weten te creëren voor onze klanten”, zegt CTO John Wittekamp van DELTA Fiber. “We blijven continu innoveren in ons netwerk. We zijn trots dat al het harde werk dat we in het netwerk en onze diensten steken ook leidt tot de hoogste score.”

Opnieuw de hoogste score

DELTA scoorde vorig jaar in drie provincies het hoogst. Umlaut maakte toen nog onderscheid in de testresultaten per provincie. In de resultaten van 2024 is er alleen een verschil tussen regionale en nationale providers. In juli van afgelopen jaar kreeg DELTA van het Franse onderzoeksbureau nPerf de hoogste score in Nederland.

Actief in alle provincies

DELTA groeit hard en is inmiddels actief in alle provincies. Het netwerk van DELTA bereikt meer dan 1,6 miljoen huishoudens en bedrijven en geeft toegang tot snelheden van 8 Gbps.. Sinds kort biedt DELTA over dit netwerk ‘DELTA Unlimited Glasvezel’, waarmee consumenten altijd de hoogst haalbare snelheid krijgen die mogelijk is via de nieuwste generatie glasvezeltechniek, ook wel XGS-PON genoemd.